Vučić: Zvezda je problem za sve nas!

0

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Crvena zvezda problem za sve u državi i da će vlast videti kako može da pomogne da taj fudbalski klub "bukvalno ne bi nestao".

“Večeras je sastanak o Zvezdi pošto je to veliki problem za sve nas u državi i videćemo šta može da se učini da se pomogne da klub bukvalno ne bi nestao, a dužan je preko 60 miliona evra”, rekao je Aleksandar Vučić televiziji Pink.

Vučić je istakao da država “nije formalni vlasnik”, ali “razume značaj” i Crvene zvezde, i Partizana.

“Moramo da vidimo na koji način ćemo da izvršimo reprogram njihovih poreskih obaveza jer ne može da se dozvoli da oni ne plaćaju porez. Kao što plaćaju svi, moraju i oni”,
kazao je on.

Aleksandar Vučić je rekao da mora da se vidi na koji način će država garantovati onima koji žele da ulažu u sportske klubove.

“Pošto su ogromna dugovanja za porez, videćemo kako da napravimo određeni grejs period, pa da onda idemo sa reprogramom tih poreskih dugova, da vidimo kako i gde možemo da pomognemo, kako i na koji način da garantujemo onima koji žele da ulažu u naše klubove”,
rekao je Vučić.

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić napustio je danas to mesto pošto je, kako je rekao, “izgubio energiju, snagu i mogućnost” da vodi taj fudbalski klub.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.