Susret Dačića i Dinkića sa nemačkim privrednicima

Kako se navodi, među investitorima je najviše bilo ulagača iz oblasti farmaceutske industrije, trgovine, finansijskog sektora i automobilske industrije.

Dodaje se da je Dinkić nemačkim privrednicima predstavio investicionu klimu u Srbiji, kao i mogućnosti i podsticaje koje država daje za nove investicije.

U saopštenju se naglašava da je Dinkić pozvao zainteresovane nemačke firme da ulažu u Srbiju, naglasivši da su sve kompanije koje su spremne da otvaraju proizvodne pogone i nova radna mesta u Srbiji dobrodošle.

"Srbija je zemlja sa velikim brojem nemačkih investicija i prema nemačkim istraživanjima, 90 odsto onih koji investiraju u Srbiji, a dolaze iz Nemačke, izjasnilo se da su zadovoljni uslovima i da bi ponovo investirali", piše u saopštenju Ministarstva finasija i privrede Srbije.

Dodaje se i da su nemačke investicije u proizvodne delatnosti zaposlile više od 16.000 ljudi, dok sve nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju oko 20.000 radnika i precizira da su najpoznatije Simens, Boš (Bosć), Henkel, Stada, Norma, Falke, Gramer, Panasonic, Leoni, Draexlmaier i druge.

BEOGRAD, 14. novembra 2012. (Beta)

Pogledajte još