Đoković izgubio u finalu Majamija

BEOGRAD, 5. aprila 2009. (Beta) - Teniser Srbije Novak Đoković izgubio je u finalu Majamija od Britanca Endi Mareja sa 0:2 (2:6, 5:7),

Đoković i sedam dana stariji Marej su pre ovog meča igrali šest puta i srpski teniser je četiri puta pobedio, ali je Škotlanđanin prošle godine u poslednja dva duela bio bolji.

U prvom setu Marej je veoma brzo stekao prednost od 4:0, Đoković je smanjio na 4:1, Britanac poveo sa 5:1, a srpski teniser uspeo da ublaži razliku osvajanjem drugog gema.

U drugom setu Marej je poveo sa 1:0, ali je onda Đoković napravio seriju od 4:0 i preokrenuo rezultat u svoju korist. Kada se činilo da će srpski teniser lako završiti ovaj deo igre, Škotlanđanin je uspeo da se "vrati", smanji na 5:3, a zatim i izjednači na 5:5.

U završnici Marej je poveo sa 6:5 i zatim posle jednog sata i 43 minuta iskoristio prvu od dve set lopte.

Teniser Srbije Novak Đoković izjavio je  posle poraza u finalu Majamija, da je Britanac Endi Marej sasvim zasluženo osvojio titulu na turniru.

Marej koji je četvrti na ATP listi, pobedio je trećeplasiranog Đokovića sa 2:0 (6:2, 7:5).

"Čestitam Endiju, igra fantastičan tenis još od prošle godine. Zaista je zaslužio pobedu. Što se mene tiče, u Majamiju je bilo više sunca nego tenisa", rekao je Đoković posle meča.

Prema njegovim rečima, imao je priliku da pobedi u drugom setu, ali je nije iskoristio.

Đoković je vodio u drugom setu sa 5:3, a Marej je preokrenuo rezultat na 7:5.

Srpski teniser je 2007. godine osvojio trofej u Majamiju i to je bila njegova prva "velika" titula.

"Majami ima posebno mesto u mom sećanju. Vreme je vetrovito, ali publika je sjajna i zato vredi igrati ovde", rekao je Đoković.

Britanac Endi Marej istakao je da ima kuću nedaleko od stadiona i da je navikao na uslove u Majamiju.

"Znao sam da će biti teško, a to se pokazalo u drugom setu kada je Đoković više izlazio na mrežu i igrao mnogo bolje", rekao je Marej, koji je u Majamiju osvojio treću titulu ove godine.

Na pitanje da li je posle dobrih igara u 2008. i 2009. vreme da osvoji gren slem, on je odgovorio: "Ima mnogo dobrih igrača, ali bilo bi lepo".
Nagradni fond turnira u Majamiju bio je 4.500.000 dolara.

Pogledajte još