Pajtić i Vilhelm o političkoj situaciji u Vojvodini

0

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm (Heinz Wilhelm) i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić razgovarali su u sredu u Novom Sadu o aktuelnoj političkoj situaciji u Vojvodini, saopštio je pokrajinski sekretarijat za informisanje.

Kako se navodi, ambasador Vilhelm je tokom razgovora iskazao poseban interes za aktuelnu političku situaciju u Vojvodini, posebno u svetlu odluka Ustavnog suda Srbije koje se odnose na položaj Vojvodine.

Dodaje se da je tokom razgovora Pajtića i Vilhelma bilo reči i o nadležnostima pokrajine, posebno u oblasti ostvarivanja prava pripadnika nacionalnih manjina.

Ambasador Vilhelm želeo je da poseti Vojvodinu kao najbolju lokaciju za investiranje nemačkih kompanija, jer je oko 60 odsto investicija iz Nemačke u Srbiji realizovano na teritoriji Vojvodine, piše u saopštenju.

Bojan Pajtić je rekao da Vojvodina u svom razvojnom programu za prioritet ima privlačenje stranih ulaganja, posebno u industrijskom sektoru.

Nemački ambasador je razgovarao i predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

NOVI SAD, 14. novembra 2012. (Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.