Raspale se Dveri: Rodila se Treća Srbija!

- Srpska javnost i politika potpuno su blokirani podelom na dve isključive i nepomirljive strane i zato nema odgovora na mnoga značajna pitanja, poput rata, jer su za prvu Srbiju Srbi samo žrtve, a za drugu samo zločinci - rekao je na konferenciji za novinare u Medija centru član inicijativnog odbora nove stranke Treća Srbija i docent na Univerzitetu u Kragujevcu, Andrej Fajgelj.

Beogradski sindikat u Trećoj Srbiji?
Manifest ove nove stranke na srpskom političkom nebu usvojen je 6. oktobra u Novom Sadu. Inicijativni odbor čine Miroslav Parović, savetnik gradonačelnika Novog Sada za privredu i energetiku i šef odborničke grupe "Novi Sad odmah" u Skupštini Novog Sada, zatim Aleksandar Đurđev zamenik šefa odborničke grupe. Takođe, u Trećoj Srbiji je sada i Aleksandar Protić nekada producent grupe Beogradski sindikat, dramski umetnik i osnivač medijske grupacije Mir Media Group. On je zajedno sa drugim članovima grupe Beogradski sindikat govorio na tribini Dveri na Mašinskom fakultetu u Beogradu 12. maja 2011. godine, podseća agencija Beta.

Prvi prioritet stranke Treća Srbija, koju su oformili bivši članovi Dveri, biće izgradnja nacionalnog identiteta i to "inkluzivno, jer nacionalna pripadnost nije bitna koliko vaspitanje, ponašanje i kultura življenja", javlja agencija Beta.

Okupljeni pod motom "Srbija ima budućnost. Vredi" u inicijativnom odboru Treće Srbije našli su se Aleksandar Protić, Miroslav Parović i Aleksandar Đurđev, koji su istakli da je vreme za smenjivanje generacija na političkoj sceni kako bi mladi preuzeli odgovornost.

Miroslav Parović bio je šef odborničke grupe GG Dveri Novi Sad, dok je Aleksandar Đurđev bio šef izbornog štaba. Ipak, oni su obojica isključeni iz stranke u avgustu ove godine, zbog kako prenose vojvođanski mediji, "narušavanja jedinstva Pokreta i pravljenja frakcija, zbog nepoštovanja strukture i pravila Pokreta i izazivanja međuljudskih sukoba u Dverima, zbog neobaveštavanja starešinstva i rukovodstva pokreta o pregovorima o lokalnoj vlasi u Novom Sadu".

Pogledajte još