Fara Foset u bolnici

LOS ANĐELES, 6. aprila 2009. (Beta) - Američka glumica Fara Foset, koja poslednje tri godine vodi borbu protiv raka, primljena je u bolnicu u Los Anđelesu, objavili su američki mediji. Junakinja "Čarlijevih anđela" u bolnicu je smeštena u četvrtak, navodi magazin Pipl.

Sajt o slavnima Radaronline, koji je prvi objavio vest, preneo je, pozivajući se na neimenovane izvore, da je 62-godišnja glumica u besvesnom stanju. Fari Foset je u septembru 2006. ustanovljen kolorektalni karcinom anusa. Četiri meseca kasnije, saopštila je da je izlečena, ali se bolest vratila u maju 2007. Fara Foset boravila je u Nemačkoj na eksperimentalnom lečenju matičnim ćelijama, o čemu je snimila prilog koji je početkom 2008. prikazan na američkoj televiziji.

Rođena u Teksasu, Fara Foset proslavila se kao model na pin-ap posteru na kojem je pozirala u crvenom kupaćem kostimu. Televizijski producent Aron Speling angažovao ju je 1976. za "Čarlijeve anđele", u kojima je igrala Džil Manro, preplanulu i glamuroznu prerušenu detektivku plave kose. Kritičari su pohvalili njenu ulogu žrtve porodičnog nasilja u filmu "The Burning Bed" iz 1984, za koju je dobila prvu od tri nominacije za nagradu Emi.

Pogledajte još