Srpska policija zabranila švaleraciju!

Kako su policiji odlično poznate omiljene lokacije ljubavnika, neoprezne parove bi hvatanje da delu, kad remete javni red i mir, moglo da košta 20.000 dinara, a ako su toliki baksuzi da dobiju nekog nezgodnog sudiju mogli bi da završe čak i 30 dana iza zešetaka, piše "Kurir".

- Najčešće ih hvatamo u seksu u automobilu. Ređe to rade na otvorenom, upravo zbog toga da ih neko ne bi video. Možete ih sresti radnim danima čim padne mrak, dok ih vikendom ima manje. Odvezu se kolima do lokacije pogodne za seks i nakon toga odlaze svako svojoj kući kao da se ništa nije desilo. Priznajem da je malo neprijatno prekinuti nekoga u naletu strasti, ali to nam je u opisu posla - kaže sagovornik "Kurira" iz policije.

On ističe da u ovim avanturama godine nisu važne.
- Ima ih od tinejdžera pa do penzionera, starijih od 60 godina - kaže naš sagovornik i dodaje da se dosad nije desilo da privode bilo koga zbog seksa na nekom od izletišta, osim u slučajevima kada su akteri prostitutke i klijenti - kaže izvor Kurira.

Zorana Pašalić, bivši predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, kaže da ljubavni parovi mogu biti osuđeni po dva osnova:
- Prema članu 12 stav 1 Zakona o javnom redu i miru takvi parovi mogu biti optuženi za nepristojno, drsko ponašanje, za šta mogu da dobiju novčanu kaznu do 20.000 dinara ili 30 dana zatvora. Prema članu 6 stav 1 istog zakona onaj ko svađom ili vikom remeti javni red i mir može biti kažnjen do 20.000 dinara ili sa 20 dana zatvora.

Pogledajte još