Siniša Kovačević: Koliko gubi RTS, a zarađuju Đilas i Šaper?

"Na koje vreme, na koliko godina ili decenija je to otuđeno? Možda sa tim novcem RTS ne bi morao da se kreditno zadužuje da isplati plate zaposlenima", naveo je Kovačević u pismu voditeljkama RTS-a koje su ga optužile za "polni rasizam" i seksizam.

Kovačević je upitao i koliki je projektovani gubitak RTS zbog takvog poslovanja a kolika projektovana dobit tih povlašćenih firmi i ko su njihovi vlasnici.

"Ima li u takvom poslovanju elemenata krivičnog dela? Ne, važnije je da li su se uvredile plavuše. A onda, po oprobanom modelu, iz vremena kada je Aleksandar Tijanić služio Miru Marković, na kraju udarnog dnevnika, izvući nekoliko rečenica iz konteksta, žestok komentar, pa pljuvanje po poreklu, po porodici. Nisu izostali ni odjeci i reagovanja, kao nekada u Politici ekspres i Politici", naveo je Kovačević.

Kovačević je naveo da je na RTS-u izostao dramski program, i podsetio da je RTS nekada snimao 25 drama godišnje, dok su od postavljanja Aleksandra Tijanića za direktora te televizije, za osam godina, snimljene dve drame, a izostao je i dečiji program, kao i dokumentarni, naučni školski program, dok je serijski produkciono izmešten iz RTS-a.

"Setite se plavuše, Branka Kockice, Kolarića. Izostao je i sportski program, nema Lige šampiona, nema reprezentativnih utakmica, nema Novakovih trijumfa, dok druge televizije prenose Real i Barselonu, derbi na RTS je Loćika protiv Pečenjevca", naveo je Kovačević.

Kovačević je naveo da su "u nedostatku formiranih redakcija, ostale plavuše".

Pogledajte još