Predloženo produženje roka za regresirano gorivo

BEOGRAD, 15. novembra 2012. (Beta) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije predložilo je Vladi da do 30. novembra produži važenje uredbe kojom je poljoprivrednicima omogućena kupovina regresiranog dizel goriva, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo.

Vlada bi o tom predlogu trebalo da odlučuje u petak, a kako je predloženo, poljoprivrednici će regresirano gorivo moći da kupuju na pumpama Naftne industrije Srbije 15 dana duže nego što je bilo predvidjeno važećom uredbom.

Poljoprivrednicima je na raspolaganju 40 litara goriva po hektaru prijavljenog obradivog poljoprivrednog zemljišta, koje se kupuje po važećim maloprodajnim cenama na NIS-ovim pumpama, a koje se kasnije regresira.

Ministarstvo poljoprivrede je upozorilo poljoprivredne proizvodjače da pri kupovini goriva obrate pažnju na tačan broj registrovanog poljoprivrednog gazdinstva koje se upisuje na fiskalni račun prilikom kupovine, kao i da se pre kupovine raspitaju o važećoj maloprodajnoj ceni jer cene gorina nisu iste na svim maloprodajnim objektima distributera.

Pogledajte još