Oslobođen Mladen Obradović

0

Prvostepena presuda kojom je vođa Obraza osuđen na deset meseci zatvora ukinuta odlukom Apelacionog suda.

Prvostepeni sud nije nesumnjivo utvrdio koje su tačno radnje navedene u optužnici potkrepljene dokazima, navodi se u obrazloženju. Suđenje Mladenu Obradoviću biće ponovljeno pred potpuno izmenjenim većem.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je vođa Obraza Mladen Obradović osuđen na deset meseci zatvora zbog rasne i druge diskriminacije i predmet vratio Prvom osnovnom sudu na ponovljeno suđenje pred potpuno izmenjenim većem, javlja RTS.

Pregledom računara Obradovića nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali da je su sa tog računara upućivane pretnje i pozivi na nasilno prekidanje i napad na učesnike Parade ponosa 2009. godine, niti su na računaru pronađeni tragovi koji ukazuju da je korišćen za izradu oglasa, nalepnica, plakata i javnih poziva vezanih za Paradu – naveo je Apelacioni sud.

Obradović je osuđen jer je 13. septembra do 20. septembra 2009. godine, kao sekretar Obraza širio i predstavljao ideje koje zagovaraju diskriminaciju zasnovanu na ličnom svojstvu – seksualnoj orijentaciji i nasilje protiv lica, pripadnika Organizacije za lezbejska ljudska prava Labris i Gej strejt alijanse, odnosno pripadnika LGBT populacije. Ustavni sud Srbije u junu je zabranio delovanje Obraza.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.