Partizan srušio Bešiktaš

Utakmica je odigrana pred 6.500 gledalaca u hali Pionir, a sudili su Italijani Luiđi Lamonika i Đanluka Matiolo i Ukrajinac Sergej Zaščuk.

PARTIZAN: Gordić, Milutinov 7, Vesterman 13, Lučić 14, Milosavljević 14, Gagić, Musli 14, Čakarević, Đekić, Gordon 13, Anđušić 4, Bertans 6.

BEŠIKTAŠ: Guler 8, Akin, Ačik, Vidmar 7, Foker 3, Cetin, Markota 16, Kristofer 7, Dašić 8, Hersek, Ozer 3, DŽerels 20.

Partizanova evropska nada još živi i plasman u Top 16 i dalje deluje kao dostižan cilj za šampiona Srbije.

Trijumfom nad Bešiktašom crno-beli su konačno naplatili sav trud i proliveni znoj iz prvih pet utakmica Evrolige ove sezone i pokazali da ovaj tim itekako ima ogroman potencijal.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan pobedio Bešiktaš

Crno-beli su definitivni nokaut turskoj ekipi zadali u poslednja tri minuta, a najzaslužniji za evropski prvenac u ovoj sezoni bili su Vladimir Lučić i Leo Vesterman. Odličnu partiju, možda i najbolju od dolaska u Partizan, pružio je i Dru Gordon.

U presudnim trenucima i publika u Pioniru umela je da ponese Partizan ka uspehu i pokazala se još jednom kao veliki adut domaćina.

(old_image)

Za crno-bele je na večerašnjoj utakmici debitovao i Nemanja Gordić koji je u ekipi zamenio američkog plejmejkera Torija Tomasa.

Partizan je vodio manje-više tokom cele utakmice, povremeno i sa dvocifrenom razlikom, ali kao i u nekim prethodnim mečevima, nije uspevao da “slomi” protivnika.

U većem delu meča domaćin nije imao pravi odgovor kako da zaustavi svog bivšeg igrača Kurtisa Džerelsa, ali je u finišu i on pao, što je Partizan znao da iskoristi.

Košarkaši Bešiktaša su na večerašnjoj utakmici imali podršku tridesetak navijača koji su doputovali iz Turske, dok su od poznatih navijača Partizana, pored ostalih, bili Milica Mandić i Novica Veličković.

Crno-beli u sledećem kolu, koje se igra 22. novembra, gostuju moskovskom CSKA.

(Tanjug)

Pogledajte još