Keruša preživela četiri meseca na pustom ostrvu

SIDNEJ, 6. aprila 2009. (Beta-AFP) - Jedna keruša, koja je ispala iz čamca u kojem je bila sa svojim vlasnicima, preživela je četiri meseca na jednom pustom ostrvu u Australiji i vraćena je kući, piše danas australijska štampa.

Keruša ovčar Sofi Taker, koja je dobila ime po poznatoj američkoj pevačici, ispala je iz čamca u novembru, tokom vožnje uz velike talase, nedaleko od ostrva Skofeld, na severu australijske države Kvinslend.

Njena vlasnica Džen Grifit ispričala je da je cela porodica bila očajna posle gubitka psa. Ipak, kada je pala u vodu, Sofi je uporno plivala i stigla do ostrva Sent Bis, pet nautičkih milja od mesta na kojem je ispala iz čamca, i tamo je četiri meseca izigravala Robinsona Krusoa.

Prošle sedmice, životinju su šumari pronašli u društvu divljih koza na nenaseljenom ostrvu i obavestili stanovništvo o pronalasku psa. Bez velike nade da je reč o njihovom psu, Džen Grifit i njena porodica ponovo su ugledali svoju kerušu, koja je preživela na pustom ostrvu hraneći se mladim kozama.

Pogledajte još