Nikolić: Hrvatska slavi najveći pogrom posle Drugog svetskog rata!

- Predsednik Nikolić, povodom skandalozne odluke Apelacionog veća Haškog tribunala o oslobođanju Ante Gotovine i Mladena Markača od krivice za progon srpskog stanovništva iz Kninske Krajine 1995. godine, izražava stav da je sada sasvim jasno da je Tribunal doneo političku, a ne pravnu odluku - ističe se u saopštenju Pres službe predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.

Predsednik Srbije o odluci Haškog tribunala da oslobodi Antu Gotovinu i Mladena Markača u zvaničnom saopštenju kaže i da ona "neće doprineti stabilizaciji situacije u regionu, otvoriće stare rane, a Srbe u Hrvatskoj, mali broj njih koji je ostao tamo da živi, staviti u poziciju krivaca nad kojima i dalje svako može nekažnjeno da sprovodi svoju 'pravdu'".

- Tokom operacije Oluja proterano je preko 220.000 Srba i ubijeno na hiljade nenaoružanih muškaraca, žena i dece. Ko je za to kriv? Današnjom odlukom Haškog tribunala Hrvatska može legitimno da slavi najveći pogrom u svetu posle Drugog svetskog rata. Država koja ne dozvoljava ni porodicama nestalih Srba da utvrde gde se nalaze tela njihovih najmilijih. Ako je do sada bilo razloga da verujemo onima koji su tvrdili da je Haški tribunal neutralan, pravičan i nešto više od suda Srbiji i srpskom narodu, najnovijom odlukom o oslobađanju ratnih zločinaca je to demantovano - smatra predsednik Nikolić.

Nikolić, kako prenosi "Blic", podseća i da je "srpski narod je u novijoj istoriji bio žrtva genocida, najsurovijih zločina, progona i mučenja, a Srbi žigosani kao zločinci koji treba da se stide i ćute" i zaključuje da je to "paradoks koji više ne sme da se ponovi".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.