Ferguson: Umor nije opravdanje pred utakmicu sa Portom

MANČESTER, 6. aprila 2009. (Beta-AP) - Fudbaleri Mančester junajteda dočekaće ekipu Porta u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, a ekipa Aleksa Fergusona ima samo jedan dan da odmori od prvenstvenog duela sa Aston Vilom.

Junajted je juče savladao Vilu sa 3:2 i povratio prvo mesto na tabeli, a trener Aleks Ferguson ne smatra da bi umor mogao da bude problem za njegovu ekipu.

"Naprotiv, možda bi čak jučerašnji rezultat mogao da odluči celu sezonu", kazao je Ferguson.

Junajted je protiv Aston Vile gubio sa 2:1, a do veoma važna tri boda došao je pogotkom debitanta Federika Makede u sudijskoj nadoknadi vremena.

Ferguson će na meču sa Portom moći da računa na igrača sredine terena Pola Skolsa i srpskog štopera Nemanju Vidića, koji su propustili duel sa Aston Vilom.

Trener Mančestera, međutim, neće moći Vidića da "upari" sa Riom Ferdinandom, koji se oporavlja od povrede leđa zadobijene na treningu.

Pored Ferdinanda, u timu neće biti ni bugarskog napadača Dimitra
Berbatova, koji je povredio članak.

"Mislim da niko od igrača koji se oporavljaju od povrede neće moći da nastupe protiv Porta. Ipak, u ekipu se vraća Vidić, tu je DŽoni Evans, a na desnom beku igraće DŽon O'Šej. Računam na Vejna Runija i Skolsa, kao i na Park Đi Sunga", rekao je Ferguson.

Iskusni, 35-godišnji igrač sredine terena Rajan Gigs, prema Fergusonovim rečima, još uvek je pod znakom pitanja za sutrašnji duel.

"Vrlo je nezgodno tražiti od 35-godišnjeg fudbalera da za tri dana odigra dve utakmice na tako visokom nivou", naveo je on.

Porto nikada nije pobedio u Engleskoj, ali je 2004, pod vođstvom Žozea Morinja, izborio remi (1:1), koji mu je bio dovoljan za prolaz u četvrtfinale. Skolsu je tada poništen gol, za koji Ferguson tvrdi da je bio regularan.

"Tada su nas sudije opljačkale. Veoma dobro se sećam našeg poslednjeg duela, pošto je Skolsov gol bio potpuno regularan", rekao je Ferguson.

Morinjo, koji sada trenira milanski Inter, ocenio je da Porto može ponovo da eliminiše Mančester junajted.

"Porto može da ih izbaci, to je sasvim moguće. Pre pet godina, svi su mislili da je to nemoguća misija... Ako je Porto prošao tada, zašto ne bi i sada", zapitao se Morinjo.

Porto je izgubio samo dva puta u poslednjih 25 utakmica u svim takmičenjima, a u ekipu se, posle jednog meča suspenzije, vraća najbolji strelac Lisandro Lopez.

Prva utakmica igra se sutra na Old Trafordu, a revanš je 15. aprila u Portugalu.

Pogledajte još