Sirijska opozicija dobija ambasadora u Parizu

PARIZ, 17. novembra 2012. (Beta-AFP) – Francuski predsednik Fransoa Oland saopštio je u subotu da će nova Koalicija sirijske opozicije dobiti “ambasadora” u Parizu i istakao da se opozicija obavezala da će u buduću sirijsku vladu integrisati “sve (političke) činioce u Siriji”.

“U Francuskoj ćemo imati ambasadora Sirije koga će imenovati predsednik Koalicije”, kazao je novinarima francuski predsednik nakon jednosatnog razgovora sa liderom sirijske opozicije Ahmadom Moazom el-Hatibom.

El-Hatib je obećao da će se u budućoj sirijskoj vladi naći “svi (politički) činioci u Siriji”, uključujući “hrišćane i alavite”, dodao je Oland.

Ahmad Moaz el-Hatbi je rekao da ne vidi nikakvu prepreku za formiranje tranzicione vlade. “Nema problema. Koalicija postoji i uputićemo poziv za kandidature za formiranje vlade tehnokrata koja će raditi do pada režima”, dodao je.

Govoreći o oklevanju francuskih saveznika i evropskih partnera da priznaju novu koaliciji kao “jedinog” sagovornika, francuski predsednik je rekao da će nastaviti da ih uverava u ispravnost takvog puta.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.