Iduće godine još 500 vatrogasaca

ZRENJANIN, 17. novembra 2012. (Beta) - Vlada Srbije je dogovorila da se iduće godine otvori finansijska mogućnost za zapošljavanje novih 500 vatrogasaca spasilaca jer je to potrebno, rekao je u subotu Zrenjaninu predsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Na svečanosti povodom obeležavanja dana Vatrogasno-spasilačkih jedinica, on je istakao da ljudske žrtve, velika materijalna šteta i neprocenjive posledice po životnu okolinu, kao i posledica ovogodišnjih požara na otvorenom predstavljaju upozorenje da se na protivpožarnu zaštitu mora mnogo ozbiljnije gledati i u nju ulagati.

"Jedna je stvar kadrovska popunjenost, a druga materijalno-tehničkih sredstava, vatrogasna vozila su u proseku stara više od 20 godina i to je posao koji će nas čekati u narednim godinama, ali mislim da smo krenuli putem koji će stvoriti dobru osnovu da ovaj sektor ispuni zadatke kojih možda u normalnim situacijama nismo ni svesni", rekao je Dačić.

Na današnjoj svečanosti pomoćnik ministra, načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, uručio je Ivici Dačiću plaketu, a pripadnicima Sektora nagrade za revnost u službi.

Pogledajte još