U utorak o predlogu Skupštine Vojvodine

BEOGRAD, 17. novembra 2012. (Beta) - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u subotu da će parlament pre rasprave o budžetu za 2013. na posebnoj sednci razmotriti izmene Zakona o budžetskom sistemu koje je predložila Skupština Vojvodine.

On je novinarima u parlamentu kazao da će sednica Skupštine o budžetu početi u sredu, 21. novembra, a da će prethodno poslanici u utorak, 20. novembra, posle glasanja o izmenama Carinskog zakona i potvrdjivanju više medjudržavnih ugovora, na posebnoj sednici razmotriti predlog Skupštine Vojvodine.

"Odlučio sam da u utorak na dnevni red posebne sednice stavim izmene Zakona o osnovama budžetskog sistema koje je predložila Skupština Vojvodine. To je dobar primer da pokažemo da Narodna skupština poštuje sve predlagače zakona bez obzira kako će se narodni poslanici o tome izjasniti", rekao je Stefanović.

Upitan šta se promenilo za nekoliko dana kada je na kritike poslanika Liberalno demokratske partije da krši Poslovnik time što taj predlog Skupštine Vojvodine ne stavlja na dnevni red odgovorio da nijedan pojedinačni zakonski predlog ne mora da se nadje na dnevnom redu, Stefanović je rekao da zakoni ne moraju da se nadju na dnevnom redu ako tako skupština odluči.

Pogledajte još