Zvezda srušila Partizan

Golove za Crvenu zvezdu postigli su Filip Kasalica u 14, Luka Milivojević u 49. i Nenad Milijaš u 74. minutu meča. Strelci za Partizan bili su Aleksandar Mitrović u 9. i Milan Jovanović koji je autogol postigao u 15. minutu.

Partizan je dva puta vodio, ali je Zvezda preokrenula angažovanom i agresivnom igrom u drugom poluvremenu.

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda – Partizan 3:2

Navijači oba tima palili su pirotehnička sredstva zbog čega je bilo dima na terenu. Utakmica je počela minutom ćutanja za sve žrtve akcije Oluja, koja se desila 4. avgusta 1995.

Partizan je poveo već u devetom minutu, kada je Mitrović primio loptu sa desne strane, dodao je Saši Iliću, a on mu je vratio u visokom luku u šesnaesterac, posle čega 18-godišnjem napadaču nije bilo teško da savlada Bobana Bajkovića.

Šampion Srbije mogao je da dođe do 2:0 već u 14. minutu, kada je Lazar Marković prodro sam u šesnaesterac, ali je loše reagovao i poslao loptu pored gola.

Crvena zvezda je izjednačila već u sledećem napadu, pošto je Kasalica primio loptu sa desne strane i sa oko 11 metara je prosledio u mrežu Nikole Petrovića.

(old_image)

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je samo dva minuta kasnije Marković prodro u šesnaesterac po levoj strani i centrirao, a na loptu je nesrećno natrčao Jovanović i nogom je zabio u svoju mrežu.

Tempo nije opadao do kraja poluvremena. Partizan je bio aktivniji i imao je šanse preko Mitrovića i Markovića, dok je Zvezda mogla da izjednači preko Kasalice i Nikole Mikića.

Crveno-beli su na izjednačenje morali da čekaju do drugog poluvremena i 48. minuta. Milivojević je tada sa oko 25 metara uputio šut sa oko 25 metara, a putanja lopte je završila iza leđa Petrovića.

Crveno-beli su u drugom poluvremenu igrali mnogo bolje nego u prvom i često su stvarali prilike. Najbolju je imao Darko Lazović, kada je van šesnaesterca pretrčao istrčalog Petrovića, ali je otišao previše u stranu i nije se snašao sa loptpom.

Crvena zvezda je preokrenula u 74. minutu, kada je Kasalica prošao po desnoj strani i centrirao u šesnaesterac, a Milijaš je u padu prosledio u gol gostiju.

Oba tima imala su još po nekoliko šansi do kraja utakmice, ali je Crvena zvezda bila bolja i uglavnom je kontrolisala igru.

Beta

Pogledajte još