Izložba Foto esej o Jugoistočnoj Evropi

BEOGRAD, 13. novembra 2012. (Beta) - Putujuća izložba fotografija "Nove perspektive Jugoistočne Evrope iz ugla fotografa sa Balkana" na kojoj su predstavljeni radovi 15 mladih talentovanih autora iz regiona, otvorena je u subotu u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda.

Autori su na izložbi prikazali foto esej o aktuelnim dogadjajima u regionu, koji predstavljaju novu lokalnu i regionalnu stvarnost, kako bi ukazali i inspirisali na "novu perspektivu" Jugoistočne Evrope,

Izloženi su radovi učesnika radionica za profesionalne fotoreportere koje su organizovali Fondacija Robert Boš i organizacija World P r e s s Photo.

Šefica kancelarije Robet Boš u Berlinu Sandra Breka rekla je da su organizatori očekivali da će autori predstaviti novu pozitivnu i optimističnu sliku regiona, ali da je njihov rad, zapravo pokazao sadašnjost i način na koji oni vide zemlje Jugoistočne Evrope.

Prema njenim rečima, izložba će obići sve gradove regiona, kao i metropole EU poput Beča, Berlina i Brisela.

Izložba će biti otvorena do 14. decembra, a nakon Beograda trebalo bi da bude u Zagrebu i Berlinu.

U projektu je učestvovalo 15. fotografa iz Srbije, Rumunije, Kosova, Albanije, Bugarske i Makedonije. Fotografije su nastale u zemljama iz kojih su, kao i na studijskim putovanjima u susedne zemlje.

Pogledajte još