Bat: Širer će pomoći Njukaslu da ostane u Premijer ligi

BEOGRAD, 6. aprila 2009. (Beta) - Fudbaler engleskog premijerligaša Njukasla Niki Bat ocenio je da će novi trener i bivši igrač "crno-belih" Alan Širer pomoći klubu da ostane u ligi.

Njukasl trenutno zauzima 18. mesto na premijerligškoj tabeli sa 29 bodova, tri manje od Sanderlenda na 17. mestu, koje obezbeđuje opstanak.

"Alan je zaslužio poštovanje, ceo grad je uz njega jer svi žele uspeh Njukaslu. Igrači su srećni što je preuzeo klub. Uveren sam da će nam pomoći da se izvučemo iz neugodne situacije i ostanemo u Premijer ligi", rekao je Bat za klupski sajt.

Bat je dodao da Njukasl može da se nada dobrim rezultatima u preostalih sedam utakmica i pored poraza od Čelsija od 2:0 na utakmici u subotu.

"Na toj utakmici nismo uspeli da stvorimo onoliko šansi koliko smo želeli, ali Alan je ostao pozitivan i na poluvremenu nam rekao da možemo da pobedimo. To se nije desilo, ali i pored poraza vidi se napredak u igri. Mislim da smo se sat vremena dobro borili protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi", smatra on.

Širer je 1. aprila preuzeo Njukasl od privremenog trenera Krisa Hatona, koji je u februaru zamenio Džoa Kinira. Kinir je zbog zdravstvenih problema napustio klupu "crno-belih".

Bivši reprezentativac Engleske odigrao je 404 utakmice za Njukasl i postigao 206 golova, a igrao je još za Sutempton i Blekburn. Za nacionalni tim nastupio je na 63 meča uz 30 pogodaka

Pogledajte još