PKS i "Megatrend" potpisali sporazum o poslovnoj saradnji

Privredna komora Srbije (PKS) i privatni "Megatrend" univerzitet iz Beograda potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji. 
Predsednik PKS, Slobodan Milosavljević, izjavio je da će studenti "Megatrend" univerziteta obavljati stručnu i poslovnu praksu u PKS, a istovremeno bi komorski sistem koristio stručne i naučne resurse tog univerziteta u poboljšanju edukacije i trening program poslovnih ljudi. Milosavljević je kazao da će sporazum pomoći i u segmentu evropskih integracija, saradnji sa partnerima iz sveta, kao i u oblasti malih i srednjih preduzeća. 

On je rekao da će PKS, ukoliko i neki drugi univerziteti budu pokazali interesovanje za saradnju, biti spremna da im izađe u susret. Rektor "Megatrend" univerziteta, Mića Jovanović, naveo je da će ta visokoobrazovna institucija konsultovati PKS pri kreiranju svoje upisne politike, odnosno, saznanja komore će se koristiti kako bi se utvrdilo koji će obrazovni profili biti najpotrebniji u periodima od pet do šest godina. Jovanović je ocenio da saradnja privrede i nauke pospešuje razvoj zemlje i dodao da bi utvrđivanje realne potrebe za određenim kadrovima od strane komorskog sistema trebalo da bude jedan od osnovnih kriterijuma za osnivanje novih visokoškolskih institucija. (Beta – “Pregled”)

Pogledajte još