Van Persi propušta utakmicu sa Viljarealom zbog povrede

LONDON, 6. aprila 2009. (Beta-Rojters) - Fudbaler Arsenala Robin van Persi propustiće četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona protiv Viljareala zbog povrde prepone, saopštio je  londonski klub.

Van Persi je propustio subotnju utakmicu protiv Mančester sitija, na kojoj je Arsenal pobedio sa 2:0, a trener "tobdžija" Arsen Venger odlučio je ga ipak ne uvrsti u tim za utakmicu sa Viljarealom, objavljeno je na klupskom sajtu (www.arsenal.com).

Utakmicu će propustiti još jedan napadač Eduardo da Silva, takođe zbog povrede prepone, ali u će u ekipi biti Samir Nasri i Teo Volkot.

U tim Arsenala, posle duže pauze, vraćaju se i Sesk Fabregas i Emanuel Adebajor. Očekuje se da će biti u prvoj postavi. Andrej Aršavin neće igrati protiv Viljareala jer je ove sezone već igrao u Ligi šampiona, za svoj bivši klub Zenit iz Sankt Peterburga.

Za Viljareal igraju bivši fudbaleri Arsenala Paskal Sigan i Rober Pires.

"Oni žele da pokažu da su i dalje dobri fudbaleri. Svako ko voli Arsenal voli i Robera Piresa, jer je u našem klubu igrao sjajno", rekao je Venger.

Četvrtfinalna utakmica Lige šampiona između Viljareala i Arsenala igra se sutra od 20.45 na stadionu El Madrigal, a revanš je na programu 15. aprila u Londonu.

Pogledajte još