Anonimusi ogolili 5.000 izraelskih zvaničnika!

Hakersko-aktivistička grupa "Anonimus" preko svog sajta Anonpaste.me najpre je poslala poruku izraelskoj vladi, a potom je postavila link do stranice sa imenima, identifikacionim brojevima i ličnim e-mailovima čak 5.000 zvaničnika.

U poruci "Anonimusa", koja je uključivala i jasno upozerenje da će se "ovo pretvoriti u sajber rat", pisalo je i sledeće:

- Izraelska vlada je ignorisala brojna upozorenja o kršenju ljudskih prava, među kojima je i isključivanje Interneta u Izraelu i zlostavljanje svojih građana, kao i građana susednih zemalja.

Grupa je prethodno hakovala više od 700 izraelskih sajtova, među kojima su i sajtovi Banke Jerusalima, izraelskog Ministarstva odbrane, blog izraelskih odbrambenih snaga, kao i zvanični sajt predsednika. Većina hakovanih sajtova i dalje ne radi.

Izraelski minstar finansija Juval Stajnic je priznao za AP da su pod talasom napada istakavši da vlada vodi rat i na "drugom frontu". Takođe, on je izjavio da je Izrael tokom prethodna četiri dana uspeo da "odbije 44 miliona sajber-napada na vladine sajtove".

Pogledajte još