Vukoičić: Moramo bolje u napadu!

Iako je Crvena zvezda ubedljivo pobedila ekipu iz Novog Mesta trener crveno-belih Vlada Vukoičić bio je nezadovoljan igrom u napadu.

POGLEDAJ VIDEO:
Crvena zvezda ubedljivo pobedila Krku

"Rekao sam da je Krka potcenjena u javnosti, ali to je stvarno dobar tim koji ima puno kadrovskih problema. Siguran sam da će igrati bolje i imati bolji skor na tabeli. Ako pogledate sastav i imena tog tima - to su igrači koji znaju da igraju košarku. Imaju dobru košarkašku priču, možda ne toliko atraktivnu igru, ali igraju kontrolisani napad. Njihovi igrači to dobro prihvataju i dobro se drže te igre. To je jedan malo sporiji model, ali im odgovara. Odbrana im je takva da se dosta skupljaju, protiv njih se retko mogu ostvariti prodori. Razbijaju igru protivnika, što su radili i večeras. Veći deo utakmice u odbrani smo dobro igrali, svesno smo puštali određene igrače da šutiraju, ali nismo dobro gradili koš. Takođe, nisam zadovoljan napadom, iako smo dali toliko poena, jer smo morali da damo mnogo više poena iz tranzicije. Tako moramo da igramo, a tek onda da razmišljamo o solucijama protiv određenih protivnika. Imali smo previše izgubljenih lopti, pad koncentracije koji se desio možda zbog umora. Posle povratka iz Španije bili smo ispražnjeni, kako fizički tako i emotivno. Mislim da ćemo imati dovoljno vremena ovih par dana da se oporavimo, vratimo u normalu i spremimo se za utakmice koje nas čekaju. Vezali smo još jednu pobedu u nizu. Konačno imamo pozitivan skor za koji smo morali da se debelo pomučimo. Nismo ništa spektakularno uradili, ali ovo je stimulans za nas da još bolje radimo i produžimo seriju" rekao je Vlada Vukoičić.

Na pitanje koliko opterećenje za ekipu predstavlja igranje dve utakmice nedeljno, Vukoičić je odgovorio:

"Raspored nam je takav kakav je. Šta smo tražili to smo i dobili. Ekipe koje igraju nebitne uloge igraju na sedam dana jednu utakmicu. Mi smo ovo hteli i želja nam je da to traje do kraja. Jeste da nam to pravi probleme, ali to je jedan izazov za sve nas. Poseban recept ne postoji. Moramo da radimo od utakmice do utakmice u mikro-ciklusima. Imamo dosta iskusnih igrača koji su igrali u Evropi i koji znaju šta znači igrati dve utakmice nedeljno. Oni će biti od pomoći i olakšavaće da se ceo tim prilagodi"rekao je Vlada Vukoičić.

Pogledajte još