Koštunica poziva na odustajanje od EU

- Put EU integracija pogrešan i poguban da dovodi u pitanje teritorijalni integritet Srbije, unutrašnje uređenje, ustavni poredak zemlje, privredni oporavak i privredni razvoj zemlje, ali i istorijske i duhovne temelje srpskog naroda i njegove države - smatra Koštunica.

Koštunica je kazao da je aktuelna vlada pred velikim testom da li će nastaviti tim, kako je naveo, pogrešnim putem ka članstvu u EU i prihvatiti granicu prema Kosovu ili će izaći iz te klopke.
- Skeptičan sam da će sadašnja vlast pozitivno prevazići taj test - rekao je Koštunica.

Koštunica je naveo i da najnovija presuda Haškog tribunala, kojom su dvojica hrvatskih generala oslobođeni svake odgovornosti, predstavlja "najveći zločin, koji svoje pokriće ima u EU". On je kazao i da nakon “poslednje presude, a posle svih ucena koje su dolazile kroz pregovore između Beograda i Prištine, niko neće poverovati da je tim ucenama i došao kraj".

U proglasu DSS piše i da se odupiru "otimanju Kosova i sprovođenju Ahtisarijevog plana", da su protiv uspostavljanja granica sa Kosovom i Metohijom, da se protive "nasrtajima na Ustav Srbije", da su protiv članstva u EU i NATO paktu, da zahtevaju raskid Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, da Haški tribunal za njih "nije više legitiman sud, kao i da je dužnost vlasti da na svaki način pomogne svojim državljanima u Hagu", kao i da osuđuju "dvostruke aršine prema nevinim žrtvama rata".

Potpisavianje proglasa DSS-a počeće u subotu, 24. novembra, u Beogradu, a nakon toga i drugim delovima zemlje.

Pogledajte još