Večernji: Štimac nema izgovor za poziv generalima

ZAGREB, 20. novembra 2012. (Beta) - Zagrebački Večernji list odbacio je pokušaj selektora hrvatske fudbalske reprezentacije Igora Štimca da medije okrivi za navodno krivu interpretaciju njegove izjave da bi generali Ante Gotovina i Mladen Markač trebalo da izvedu početni udarac na utakmici sa Srbijom na proleće u Zagrebu.

"Selektor se u opštoj euforiji zaleteo i u TV kamere, pošto je stigao u Pakoštane (rodno mesto generala Gotovine), izjavio: 'Pozvaću generale da izvedu početni udarac na našoj idućoj kvalifikacijskoj utakmici'", naveo je Večernji list u komentaru u izdanju od utorka.

Dnevnik je naveo da za "slučaj generali" novinari Igoru Štimcu nisu ništa krivi i da selektor ne može da traži izgovor, već da je reč "isključivo o euforiji i dugom jeziku osobe koja je godinama bila u opoziciji i navikla da sme svašta govoriti".

"Ti novinari nisu izmislili ni prepakovali njegov poziv generalima niti su isforsirali reakcije na njega. One su same došle", napisao je komentator Večernjeg lista.

Posle negativnih reakcija na njegovu izjavu da će pozvati generale oslobodjene pred Haškim tribunalom za ratne zločine, da izvedu početni udarac u utakmici sa Srbijom, Štimac je objavio da su njegove reči "izvučene iz konteksta" i da je to "neodgovorni senzacionalizam" koji može naštetiti hrvatskom društvu.

Pogledajte još