Štimac nema izgovor za poziv generalima

0

Zagrebački Večernji list odbacio je pokušaj selektora hrvatske fudbalske reprezentacije Igora Štimca da medije okrivi za navodno krivu interpretaciju njegove izjave da bi generali Ante Gotovina i Mladen Markač trebalo da izvedu početni udarac na utakmici sa Srbijom na proleće u Zagrebu.

“Selektor se u opštoj euforiji zaleteo i u TV kamere, pošto je stigao u Pakoštane (rodno mesto generala Gotovine), izjavio: 'Pozvaću generale da izvedu početni udarac na našoj idućoj kvalifikacijskoj utakmici'”, naveo je Večernji list u komentaru.

Dnevnik je naveo da za “slučaj generali” novinari Igoru Štimcu nisu ništa krivi i da selektor ne može da traži izgovor, već da je reč “isključivo o euforiji i dugom jeziku osobe koja je godinama bila u opoziciji i navikla da sme svašta govoriti”.

“Ti novinari nisu izmislili ni prepakovali njegov poziv generalima niti su isforsirali reakcije na njega. One su same došle”, napisao je komentator Večernjeg lista.

Posle negativnih reakcija na njegovu izjavu da će pozvati generale oslobođene pred Haškim tribunalom za ratne zločine, da izvedu početni udarac u utakmici sa Srbijom, Igor Štimac je objavio da su njegove reči “izvučene iz konteksta” i da je to “neodgovorni senzacionalizam” koji može naštetiti hrvatskom društvu.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.