Sindikat traži od ministra mere za zaštitu policajaca

NOVI SAD, 20. novembra 2012. (Beta) - Sindikat srpske policije pozvao je u utorak ministra policije Ivicu Dačića da se više posveti unutrašnjim problemima i da jasno policajcima stavi do znanja šta će konkretno preduzeti da se spreče napadi na policajce.

Taj sinidkat je u saopštenju povodom današnjeg napada na saobraćajnog policajca u Novom Sadu ocenio da "prigodna retorika i deklarativna osuda i dalje ne daje rezultate".

"Što se same države tiče ona nema efikasan mehanizam ili ne želi da zaštiti svoje policajce koji su postali meta za napade ili odstrel. Našeg ministra Dačića, ministara pravde i predsednika države Tomislava Nikolića, sve sudije i tužioce javno pitamo, dokle će nepoštovanje zakona, loša sudska praksa i mala kaznena politika prema osudjenima ići daleko", navodi se u saopštenju.

Policijskog službenika je u utorak oko 11.00 sati napao jedan vozač prilikom pokušaja legitimisanja, jer se nepropisno parkirao. Vozač se oglušio o naredjenje policajca i nakon što je upalio vozilo prednjim delom udario policajca.

Pošto je prišao do vozačevih vrata, ovaj je otvorio vrata i udario policajca i pobegao, ali ga je ubrzo zaustavila policijska patrola.

Saobraćajnom policajcu konstatovane su lake telesne povrede.

Pogledajte još