Tači: Pobediću Dačića i u miru!

"Suočili smo se sa njegovom (Dačićevom) vojskom i policijom na Kosovu. Osećam se veoma ponosnim što smo dobili tu bitku, taj rat. Kosovo je danas slobodno, nezavisno, svakim danom se sve više konsoliduje i sigurnim koracima ide ka integraciji u NATO i EU. Pobedili smo u ratu, pobedićemo i u miru", rekao je Tači.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je za televiziju Pink da bi likvidirao Tačija da ga je sreo u vreme rata na Kosovu i Metohiji, ali je i dodao da je sada vreme mira pa treba tražiti resenje. "Da sam sreo Tačija u vreme rata, verovatno bih ga likvidirao, a i on mene. A kad je došlo do mira, moramo da nađemo neko rešenje", rekao je Dačić.

Tači je rekao da se oseća ponosnim što je jedan od osnivača bivše OVK i projekta oslobađanja Kosova, te je dodao da je uveren da će kao i u ratu i sada biti pobednik.

Prema njegovim rečima, period kada je bilo vreme za pružanje otpora i kada je počeo da se organizuje politički i vojni otpor je jedan od ključnih perioda naroda Kosova.

Premijer Kosova Hašim Tači i premijer Albanije Salji Beriša su danas u Prištini pustili u rad digitalnu vezu, koja će omogućiti bolje, kvalitetnije i brže povezivanje internet mreža dve zemlje.

PRIŠTINA, 20. novembra 2012. (Beta)

Pogledajte još