Hektor Kamačo ranjen u obračunu vatrenim oružjem

Kako prenose američki elektronski mediji, Kamačo je u noći između utorka i srede sedeo u automobilu na periferiji prestonice Portorika kada je bar jedan napadač počeo da puca. Čovek koji je bio sa bokserom u automobilu je ubijen.

U bolnici je rečeno da je Kamačo pogođen u vilicu, ali da je metak izašao iz glave i zaustavio se u ramenu, a slomio je i dva pršljena. Lekari su naveli da će bokser verovatno ostati paralizovan ako preživi.

Policija je navela da još niko nije uhapšen.

Hektor "Mačo" Kamačo ima 50 godina, a poslednju borbu je imao 2010. Tokom osamdesetih i početkom devedesetih godina bio je jedan od najpopularnijih i najcenjenijih boksera. Titule je osvajao u superpero, lakoj i superlakoj kategoriji.
(old_image)
Učestvovao je u nekoliko velikih borbi i pobeđivao je velika imena kao što su Edvin Rosario, Rej Mansini ili Vini Pazijenza. Najslavniju borbu je imao sa legendarnim Meksikancem Hulijom Sezarom Čavesom, od koga je izgubio na poene.

Tokom čitave karijere imao je problema sa drogom i alkoholom, a 2007. je uhapšen zbog obijanja kompjuterske prodavnice. Tada je osuđen na sedam godina zatvora, ali je posle ta kazna smanjena na godinu dana uslovno.

Karijeru je završio sa 79 pobeda, od čega 38 nokautom, šest poraza i tri nerešena meča.
Beta

Pogledajte još