Pokertoks: Botoks za pokeraško lice

Nakon mnogih dama koje su postale bukvalno "botoks džankiji", sada će zavisnici od kocke dobiti još jednu zavisnost (kao da im jedna nije dovoljna?!). Naime, estetski hirurg dr Džek Berdi je "krivac" što će pokeraši i ostali kockari postati "navučeni" na njegov "Pokertoks" (Pokertox) - specijalnu vrstu botoksa čiji cilj je da im pomogne da zadrže taj specifični izraz lica koji protivnik za stolom ne može da "pročita". Ukratko, "poker fejs" (poker face), što bi rekla "vizionarka" Lejdi Gaga.

- Osmislio sam Pokertoks otprilike prošle nedelje. To se prirodno složilo sa svim što moj biznis predstavlja i sredstvo koje do sada nije smišljeno - kaže dr Berdi za "The Observer" ističući da je "pokeraško lice zaštitni znak najboljih igrača, koje zahvaljujući ovom proizvodu sada mogu imati svi igrači".

Šta je "pokeraško lice"?
"Pokeraško lice" ili "poker fejs" je sposobnost igrača da sakrije sve izraze lice kao ekspresije emocija koje bi mogle da protivniku da li drži dobru ili lošu "ruku".

Proces primene Pokertoksa, podrazumeva da dr Berdi se najpre konsultuje sa igračem koji mora da mu otkrije koji je to nesvesni signale kojim se razotkriva pred drugim igračima.

- Neki ljudi kada dobiju neku kartu koja im se sviđa ili ne, podignu obrve. Ako je to uobičajena reakcija, možemo baš tu ubrizgati Botoks kako bi se ista smanjila - kaže dr Berdi za "The Huffington Post" i podseća da svako ima "znake koji ga otkrivaju" poput skupljanja usana i drugih tikova.

Međutim, postoji i "obrnuti proces" kada se Pokertoks ubrizgava u neko mesto baš da bi postalo lažni "znak koji otkriva igrača" i tako zavarao protivnika.

Za dr Berdija, botoks "upakovan" u novu ambalažu pod nazivom Pokertoks, kako otkriva, bio je način da kombinuje svoje dve velike ljubavi: medicinu i kocku. Međutim, pitanje je koliko je ova ideja njegov "džekpot", s obzirom da se do sada niko od pokeraša nije prijavio na ovaj tretman koji se mora ponavljati na svakih tri do četiri meseca.

Mnogi igrači pokera, poput Džoša Hejla, su veoma skeptični oko cele Pokertoks-priče, smatrajući da je dr Berdi zakasnio sa ovim oko 15 godina.

- Igra je napredovala. Sada nisu sve blefovi, već analitičan pristup. Igrači možda i dalje obraćaju pažnju na fizičke znake koji otkrivaju protivnike, međutim većinom se oslanjaju na šablone klađenja i procene - kaže Hejl za "The Huffington Post".

Kolege dr Berdija smatraju da je ovo samo "prepakivanje" već poznatog botoksa i dobar marketing. Uostalom, a šta je pa botokos?!

Lejdi Gaga - i botoks i pokeraško lice

Pogledajte još