Premijer zatražio da Albanci uklone spomenik OVPBM

0

BEOGRAD, 21. novembra 2012. (Beta) – Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u sredu da odnosi u regionu nazaduju ali da će Srbija voditi politiku "hladne glave" i pozvao Albance da iz centra Preševa uklone spomenik poginulim pripadnicima terorističke OVPBM.

BEOGRAD, 21. novembra 2012. (Beta) – Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u sredu da odnosi u regionu nazaduju ali da će Srbija voditi politiku “hladne glave” i pozvao Albance da iz centra Preševa uklone spomenik poginulim pripadnicima terorističke OVPBM.

“Tabla mora da bude uklonjena i bolje je da je sami uklone. Mi nemamo dilemu da su Preševo i Bujanovac deo Srbije. Neka to kaže i medjunarodna zajednica jer nemoj sutra da bude ‘prekomerna upotreba sile'”, rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Dačić je dodao da bi skidanje table u Preševu moglo da izazove bezbednosne probleme ali da država mora da reaguje povodom te “provokacije i nedopustivog akta”.

Upitan da li bi oslobadjanje Ramuša Haradinaja pred Haškim tribunalom uticati na dijalog Beograda i Prištine, Dačić je odgovorio da ima dovoljno razloga da se sve odloži i otkaže ali da se time ništa ne dobija.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.