Novi plemići: Engleska kraljica odlikovala Kejt Vinslet i Gerija Barloua

Oskarovka Kejt Vinslet od danas pored brojnih filmskih nagrada, među kojima je i Oskar za film "Čitač" (The Reader), može da se pohvali i ordenom Engleske kraljice Elizabete visokog reda "Commander of the Most Excellent Order of the British Empire" (CBE).

Tridesetšestogodišnja Kejt Vinslet, rođena u Redingu, ovaj orden je dobila za svoj izuzetan doprinos umetnosti i karijeru dugu već dvadeset godina.

Vinsletova je u svet šoubiza ušla izuzetno ostvarenom ulogom u filmu Pitera Džeksona "Nebeska stvorenja", nakon čega je usledela saradnja sa Angom Lijem u filmu "Razum i osećajnost", a potom i pravo lansiranje u zvezde ulogom Rouz u Kameronovom "Titaniku". Nakon ovih uloga, veliki talenat Vinsletove krunisan je Oskarom za glavnu ulogu u filmu "Čitač", nakon pet nominacija tokom godina pre 2009. Dva puta je osvojila BAFTA nagradu, tri puta nagradu Evropske filmske akademije...

(old_image)

Kraljica Elizabeta II je na ovoj ceremoniji, takođe, odlikovala i muzičara Gerija Barloua iz benda Take That i člana žirija britanskog "The X Factora" titulom Oficira reda Britanske imperije - Officer of the Most Excellent Order of the British Empire (OBE), za izuzetan doprinos industriji zabave i humanitarni rad.

Sve zasluženo, zar ne?

Pogledajte još