Čeda Jovanović: Ispitati imovinu svih političara

U izjavi za javnost Jovanović je istakao da se borba protiv korupcije mora voditi zakonima i da je vreme da Srbija dobije civilizovane, efikasne i stroge propise o borbi protiv korupcije.

"Neka prihvate hitno naše predloge, donesu zakon o ispitivanju imovine političara i ispitaju svakog na političkoj sceni. Spreman sam da se na mene odmah primeni takav zakon, ali onda i na svakog istaknutog političara u vlasti, na sve one koji maltretiraju Srbiju stalnim fabrikovanjem haosa, beskrajnim sumnjičenjem i klevetanjem LDP-a", poručio je Jovanović.

Jovanović je ocenio da se vlast, koja je suočena sa konkretnim zahtevima LDP-a da donese antikorupcijske zakone i da poštuje institucije i obezbedi red, opet uspaničeno okrenula novim spletkama i opstajanju na populizmu i demagogiji.

On je podsetio da je LDP predložio donošenje zakona o ispitivanju porekla imovine, stvaranje ozbiljnih i politički nepristrasnih sektora u policiji i tužilaštvu, izbacivanje partijskih direktora i političkih naredbi iz javnih i državnih preduzeća.

Pogledajte još