Sindikat kritikuje način izbora direktora policije

0

Policijski sindikat Srbije izrazio je u sredu nezadovoljstvo odbijanjem njegovog predloga da reprezentativni sindikati imaju svoje predstavnike u komisiji za izbor novog direktora policije.

U komisiji za izbor direktora policije su osobe koje su potčinjenje direktoru policije. Oni treba da biraju direktora, koji treba da te iste ljude koji su ga izabrali navodno smenjuje ukoliko ne rade dobro“, rekao je predsednik sindikata Veljko Mijailović i zapitao kako grupa potčinjenih može da daje smernice za izbor direktora policije, a ne mogu sindikati.

Mijailović smatra da odbijanje predloga Policijskog sindikata Srbije ukazuje na to da će se direktor policije birati “po političkoj poslušnosti, a ne po profesionalnim kvalitetima”.

Konkurs za mesto direktora policije objavljen je juče. Direktora policije postavlja Vlada Srbije na pet godina, a na predlog ministra unutrašnjih poslova i na način predvidjen propisima o radnim odnosima koji važe za Ministarstvo unutrašnjih poslova
, piše u konkursu. Kandidat pored ostalog mora da ima fakultet i najmanje 15 godina efektivnog radnog staža na policijskim poslovima.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.