Knjiga o jevrejskoj baštini u Novom Sadu

0

NOVI SAD, 21. novembra 2012. (Beta) – Knjiga "Novi Sad, pogled na jevrejsku kulturnu baštinu", koja je nastala s ciljem da se gradjani glavnog grada Vojvodine i posetioci upoznaju sa pojedinim lokalitetima, predstavljena je u sredu u Novom Sadu.

NOVI SAD, 21. novembra 2012. (Beta) – Knjiga “Novi Sad, pogled na jevrejsku kulturnu baštinu”, koja je nastala s ciljem da se gradjani glavnog grada Vojvodine i posetioci upoznaju sa pojedinim lokalitetima, predstavljena je u sredu u Novom Sadu.

Medju tim gradjevinama nalaze se sinagoga, zgrada opštine, zdanje bivše jevrejske osnovne škole, zgrada štedionice, Menratova palata, jevrejski Kulturni dom, Dom za stare i sirocad, Dom “Kora hleba”.

Iz publikacije se može saznati ko je bio projektant, a ko vlasnik, odnosno koja je bila prvobitna namena odredjene zgrade za koju se vezuje neko istaknuto ime ili sadržaj iz prošlosti, koje na izvestan nacin osvetljava život i aktivnosti Jevreja u Novom Sadu.

Knjigu je priredila Edita Jankov, a štampanje su pomogli Turistička organizacija Grada Novog Sada i Pokrajinski Sekretarijat za privredu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.