Katar ervejz uvodi svakodnevne letove iz Beograda

BEOGRAD, 21. novembra 2012. (Beta) - Bliskoistična aviokompanije Katar ervejz (Qatar Airways) planira da polovinom 2013. godine uvede direktne svakodnevne letove izmedju Beograda i Dohe, najavio je u sredu generalni direktor te kompanije Akbar el Baker.

On je na konferencji za novinare povodom uspostavljanja letova izmedju glavnih gradova Srbije i Katara od 20. novembra kazao da će do polovine sledeće godine Katar ervejz leteti iz Beograda do Dohe tri puta sedmično, sa sletanjem u Ankari.

El Baker nije želeo da precizira koliki broj putnika očekuju na toj liniji, pošto je, kako je istakao, ograničen broj sedišta zbog sletanja u Ankaru. On je dodao da će više podataka o očekivanom broju putnika imati kada budu uvedeni direktni letovi.

Izmedju Beograd i Dohe letimo sa sletanjem u Ankaru pošto nemamo dovoljno aviona iako stalno naručujemo nove, kazao je on.

El Baker je dodao da je Katar ervejz naručio 250 novih aviona vrednih 50 milijardi dolara, koji će sukcesivno biti isporučivani do 2018. godine.

On je kazao da se uvodjenjem letova izmedju Srbije i Katara šire mogućosti za razvoj turizma i za ekonomsku saradnju dve zemlje.

Pogledajte još