U zakupu "Fidelinke" Čeda Jovanović se borio sa samim sobom

0

Na tenderu za zakup imovine preduzeća "Fidelinka testo" jedini rival firmi "Agroposlovi", čiji je suvlasnik Čedomir Jovanović, bila je firma registovana na istoj adresi, objavio je u sredu antikorupcijski sajt Pištaljka.

Na tenderu za zakup imovine preduzeća “Fidelinka testo” jedini rival firmi “Agroposlovi”, čiji je suvlasnik Čedomir Jovanović, bila je firma registovana na istoj adresi, objavio je u sredu antikorupcijski sajt Pištaljka.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović pozvao je u sredu vlast da hitno donese zakon o ispitivanju imovine političara i da je spreman da se takav zakon odmah primeni na njemu, a onda i na svim ostalim političarima, prenosi Beta.

Kako se navodi, vlasnica te firme “Outsourcing Management Solutions Group” Tatjana Levinskaja je ujedno i direktorka Jovanovićeve firme SHSF, koja je osnivač “Agroposlova”.

Pištaljka navodi i da je “Outsourcing Management Solutions Group” mesec dana ranije uplatila donaciju od sedam miliona dinara Liberalno demokratskoj partiji, čiji je lider Čedomir Jovanović.

– Prvi put u pogone “Fidelinke”, “Agroposlovi” su ušli u oktobru 2011. godine kada je potpisan ugovor o zakupu mlinskih kapaciteta tog preduzeća, ali i dobijeno pravo na eksploatisanje žiga, odnosno brenda “Fidelinka”. Zatim, u junu 2012. godine Agroposlovi od “Fidelinke” u stečaju zakupljuju poslovni prostor, opremu za proizvodnju testenina i žig Fidelinka – piše Pištaljka.

U međuvremenu, “Agroposlovi” su po simboličnim cenama dobili u zakup “Fidelinkin” lokal sa inventarom i opremom i kombi dostavno vozilo, objavila je Pištaljka.

Beta via Pištaljka

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.