Nastavljena sednica Skupština Srbije

BEOGRAD, 7. aprila 2009. (Beta) – Skupština Srbije u utorak je posle pauze nastavila sednicu i počela objedinjenu načelnu raspravu o predlozima zakona o potvrđivanju ukupno 19 konvencija i sporazuma iz različitih oblasti.

Pauza je bila određena jer na sednicu nisu došli predstavnici Vlade Srbije, nadležni za tačku koja je na dnevnom redu. Poslanici su na početku rada iskrositili pravo za postavljanje pitanja koje je predviđeno izmenama Poslovnika.

Na dnevnom redu sednice je 49 zakona, a poslanici su razmotrili 14 među kojima je 13 ekoloških zakona i Predlog zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije. Poslanici bi trebalo da razmotre i predloge zakona o političkim strankama, o fondu za razvoj Republike Srbije i o prestanku važenja Zakona o fondu za osiguranje i finansiranje spoljnotrgovinskih poslova.

Na dnevnom redu su i predlozi zakona o spoljnotrgovinskom poslovanju, o standardizaciji, o tehničkim zahtevim za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti, o turizmu, o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti i o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Pogledajte još