Janevski: Pobeda protiv Partizana za zanimljivije prvenstvo

BEOGRAD, 7. aprila 2009. (Beta) - Trener fudbalerima Crvene zvezde Čedomir Janevski ocenio je da Partizan nije favorit u 136. "večitom derbiju" i najavio da će njegova ekipa pokušati da pobedi kako bi završnica prvenstva bila što zanimljivija.

"Ovaj derbi, kao i svaki drugi, važan je za obe ekipe zbog mnogo toga. Važan je zbog tradicije, navijača i bodova... Partizan ima 11 bodova više i igra na svom terenu, ali to ne znači da je u prednosti. Na poslednjem derbiju pokazali smo da možemo da odigramo dobro sa Partizanom", izjavio je Janevski na konferenciji za novinare na Marakani.

Janevski je rekao da poštuje Partizan, ali je naveo da ne misli da je prvenstvo gotovo zbog velike bodovne prednosti "crno-belih".

"Partizan ima tim za respekt... Ovo je treći derbi u sezoni i verujem da je vreme za našu pobedu, pošto smo u prethodna dva izgubili i odigrali nerešeno. U Partizanu smatraju da im pobeda u derbiju osigurava titulu, a Vojvodina i mi razmišljamo drugačije", kazao je on.

Janevski je ocenio i da bi utakmicu mogli da odluče individualni kvaliteti pojedinih igrača njegovog tima.

"Verujem u kvalitete svoje ekipe, pojedinačno gledano sve igrače, bolji smo od Partizana. Imamo više igrača koji mogu individualnim akcijama da donesu pobedu", rekao je on.

Janevski je dodao da problemi sa finansijama i kriza u rukovodstvu kluba nema uticaja na fudbalera pred duel sa "večitim" rivalom.

"Stanje u klubu ne može da utiče na našu želju da pobedimo. Sve te probleme smo stavili sa strane i razmišljamo samo o svom radu", zaključio je Janevski.

Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš najavio je da će njegova ekipa od prvog minuta krenuti sa napadačkom igrom.

"Derbi je najveća i najvažnija utakmica. Nadamo se velikoj podršci navijača, a mi, igrači, imamo veliku želju za pobedom. Partizanu odgovora i remi, a mi ćemo krenuti napadački od prvog minuta", rekao je Milijaš.

On se nije složio sa konstatacijom jednog od novinara da Partizan nema šta da izgubi u derbiju zbog 11 bodova prednosti na tabeli.

"Obe ekipe imaju šta da izgube u derbiju, a rezultat je važan, ako ni zbog čega drugog, onda zbog navijača. Partizan ima veliku prednost, ali nijednoj ekipi neće nedostajati želja za pobedom u derbiju", kazao je on.

Igrač sredine terena Aval Isah, koji je debitovao 28. februara u prethodnom "večitom" derbiju (1:1), rekao je da očekuje pobedu i dodao da sada bolje zna kako igra Partizan.

"Očekujem tešku utakmicu, jer Partizan igra veoma agresivno. U odnosu na prvi derbi, sada znam kako oni igraju. Polako se navikavam na stil fudbala u Srbiji i zato verujem da ću biti bolji nego 28. februara", rekao je on.

Trener Janevski još uvek ne zna da li će na sutrašnjoj utakmici moći da računa na oporavljenog Nikolu Lazetića, o čemu će doneti odluku nakon današnjeg treninga.

Utakmica 24. kola između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 17.30 na stadionu u Humskoj.

Pogledajte još