Delta:Kurir i "Utisak nedelje" iznose neistine

Kompanija Delta je navela da se među tim medijima posebno ističu dnevni list "Kurir" i emisija "Utisak nedelje" koja se emituje na TV B92 i najavila da će zbog posledica koje trpi u zemlji i regionu "iskoristiti sva zakonom predviđena sredstva da zaštiti kredibilitet koji ima u javnosti".

"Dok odgovarajuće institucije u skladu sa zakonom obavljaju svoje aktivnosti, u jednom broju medija vodi se kontinuirana, tendenciozna kampanja iznošenjem neistina o poslovanju Delta Holdinga... Neistine koje su objavljene preneli su uglavnom svi mediji u regionu, zbog čega Delta trpi velike posledice", ističe se u saopštenju.

Ta kompanija je navela i da je njeno poslovanje uvek je bilo predmet provere nadležnih organa, a posebno u vreme prethodne vlasti i da do sada "Delta nije imala bilo kakvih nezakonitosti u poslovanju"- "Napore sadašnje vlade u borbi protiv korupcije pozdravljamo i kao i do sada u potpunosti ćemo sarađivati sa nadležnim organima u svim aktivnostima koje sprovode", dodaje se u sapštenju.

"Kurir" je juče objavio tekst pod naslovom "Mišković s parama pobegao na Kipar" u kome se navodi sa vlasnik "Delte" Miroslav Mišković poseduje of šor firmu "Hemslejd", koja je, kako se piše "Kurir" 2009. i 2010 godine imala prihod veći od 2,2 milijarde evra, a radi se "o novcu iz oko stotinak ćerki firmi u Srbiji, na Balkanu i u Evropi".

U emisiji "Utisak nedelje" u kojoj je, između ostalih gostovao i lider LDP Čedomir Jovanović, vodila se polemika o tome da li je Mišković finansirao tu stranku, kao i o gašenju dnevnog lista "Pres" iz koga se Mišković povukao da bi, kako je saopšteno iz njegove kompanije, "lično dobrineo nastojanju vlade da, kroz transparentne odnose u medijma i prestanak prikrivenog finansiranja uspostavi potpunu slobodu medija i odgovorno novinarstvo".

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se vode "određene države radnje", u okviru prijavljenih firmi koje pripadaju Miškoviću, dok je premijer Ivica Dačić rekao da će protiv vlasnika Delte biti pokrenuta istraga ukoliko bude razloga i dovoljno dokaza za to.

Pogledajte još