Revizija budžeta do 20. decembra

BEOGRAD, 22. novembra 2012. (Beta) - Revizija završnog računa budžeta Srbije za 2011. godinu biće završena do 20. decembra, izjavio je u četvrtak predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović.

"DRI je do sada završila reviziju poslovanja svih ministarstava, a očekujem da će do 20. decembra biti završena revizija celog budžeta koja će biti predata Skupštini Srbije", kazao je on agenciji Beta.

On je dodao da će narednih godina DRI raditi revizije završnog računa budžeta pre donošenja novog, kako bi poslanici mogli da se upoznaju sa tim izveštajem.

Sretenović je najavio da će DRI naredne godine "možda preći i na reviziju indirektnih korisnika budžeta Srbije, što nam je cilj".

Predsednik DRI nije želeo da otkriva o kojim indirektnim korisnicima je reč, jer bi, kako je dodao, početkom decembra ta institucija trebalo da sastavi program revizije za narednu godinu.

On je kazao da je kontrola indirektnih budžetskih korisnika bitna, jer samo Ministarstvo prosvete ih ima više od 3.000.

Prema njegovim rečima, ukupan broj budžetskih korisnika u Srbiji je 9.320, ali DRI još uvek nema kapacitete da uradi reviziju svih njih.

Pogledajte još