Janković: Karakter ekipe pod upitnikom

"Karatker ekipe je doveden pod znak pitanja i to je tema koja može da se diskutuje, međutim, u ovom momentu ta polemika na može da nam pomogne da pobedimo (Slobodu) u Užicu. Pričaćemo o svemu, ima mnogo stvari koje su za analizu i nećemo bežati od toga kada se završi prvi deo prvenstva", rekao je Janković novinarima posle današnjeg treninga Zvezdinih fudbalera.

Crveno-beli su sinoć na svom terenu izgubili u četvrtfinalu Kupa Srbije od OFK Beograda sa 3:1, što im je treći poraz u poslednje četiri utakmice.

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda – OFK Beograd 1:3

"Od početka sezone nas prate oscilacije, nestabilnost i padovi i to mnogo skupo plaćamo. Nismo uspeli da održimo pozitivno raspoloženje, za koje smo se skupo izborili pobedom u derbiju (protiv Partizana sa 3:2). Sada se okrećemo prvenstvu i imamo obavezu da budemo na nivou i održimo pet bodova zaostatka (za Partizanom)", rekao je Aleksandar Janković.

Aleksandar Janković je posle poraza od OFK Beograda u prvenstvu, 11. novembra sa 1:0, kazao da bi podneo ostavku da je situacija u klubu stabilna.

On je danas kazao da nije trenutak da se priča o njegovoj ostavci, pošto su do kraja jesenjeg dela sezone ostale još dve utakmice, protiv Slobode u Užicu i Vojvodine u Beogradu.

"Idu utakmice u kojima pobedama možemo da isplivamo i zadržimo priključak u trci za titulom", dodao je on.

Fudbaleri Crvene zvezde pred današnji trening imali su razgovor sa predsednikom Radne grupe Draganom Džajićem, a potom i sa trenerom Aleksandrom Jankovićem, tokom kojeg su se ispred svlačionice čuli njegovi povišeni tonovi.

"Ja sam čovek koji igračima uvek kaže sve. Često su to stvari koje nisu prijatne da se čuju, ali smatram da samo tako može da se napreduje. Sada nemamo vremena za analizu, jer se nalazimo na nekoliko dana pred kraj polusezone. Moramo da se stisnemo i da odigramo ove dve utakmice kako znamo i umemo", rekao je Janković.

Crvena zvezda će narednu utakmicu igrati u nedelju u 13.00 u Užicu, protiv domaće Slobode.

Beta

Pogledajte još