Albanci prete Dačiću: Neka sam ukloni spomenik OVPBM, ako sme!

Nakon što je juče premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao Albance s juga Srbije da sami uklone spomen-obeležje poginulim pripadnicima rasformirane terorističke OVPBM, podignuto ispred sedišta lokalne samouprave u Preševu, njihovi politički predstavnici su poručuju da to neće učiniti.

"Tabla mora da bude uklonjena i bolje da je sami uklone. Nemamo dilemu da su Preševo i Bujanovac deo Srbije. Neka to kaže i međunarodna zajednica jer nemoj sutra da bude „prekomerna upotreba sile“ - rekao je Dačić. On je dodao da bi skidanje table u Preševu moglo da izazove bezbednosne probleme, ali da država mora da reaguje povodom te „provokacije i nedopustivog akta“.

Na ovu Dačićevu izjavu oštro je reagovao nekadašnji politički predsednik tzv Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe,a sada lider opozicione partije PDP Jonuz Musliju rekavši iliti zapretivši:

"Nećemo da uklonimo spomenik jer je on simbol naše borbe za slobodu. A premijer neka dođe da ga ukukloni. Neka dođu, ako smeju i ako hoće još jedan nemir u Preševskoj dolini!"

Pogledajte još