Sanja Damnjanović: Favoriti nisu u top formi

BEOGRAD, 23. novembra 2012. (Beta) - Jedna od najboljih rukometašica Srbije Sanja Damnjanović ocenila je da su Olimpijske igre u Londonu ostavile traga na igračicama i da zbog toga na predstojećem Evropskom prvenstvu neke reprezentacije neće biti u formi kakva se od njih očekuje.

"U 2012. godini ovo je drugo veliko takmičnje i ta činjenica definitivno može da poremeti favorite. Devojke koje igraju sa mnom u Podravci, a koje su učestvovale na Olimpijskim igrama, iz hrvatske i švedske reprezentacije, nisu sada u top formi. Ostavile su Igre traga i što se tiče umora i povreda. Ja se nadam da to možemo da iskoristimo", rekla je Damnjanovićeva u intervjuu agenciji Beta.

Reprezentacija Srbije takmičiće se na Evropskom prvenstvu u Grupi A, u Beogradu sa selekcijama Norveške, Ukrajine i Češke.

"Mislim da je dobro što odmah na početku EP igramo sa Norveškom, da vidimo gde smo. Dobro je što igramo sa Norvežankama, jer one tempiraju formu za kraj prvenstva. Ako mi damo sve od sebe, može da dodje do iznenadjenja. Na poslednjim velikim takmičenjima ne igraju ubedljivo od početka. Na OI niko ne bi rekao da će osvojiti titulu, jedva su prošle grupu", rekla je Damnjanovićeva.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 16. decembra u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

Pogledajte još