Peranović bio uračunljiv! Čeka ga 40 godina robije za teško ubistvo!

Advokat porodice ubijenog Nebojše Zarupca kaže za "Blic" da se očekuje da se protiv sveštenika Branislava Peranovića podigne optužnica za teško ubistvo, za šta je predviđeno 40 godina zatvora.

- Očekujem da se, posle nalaza o duševnom zdravlju osumnjičenog Branislava Peranovića, završi istraga, da tužilaštvo uskoro podigne optužnicu protiv njega za teško ubistvo Nebojše Zarupca, za šta je predviđena zatvorska kazna do 40 godina – kaže Dušan Pašić, advokat porodice Zarubac.

Sudski veštaci su potvrdili da je Peranović (54) 6. avgusta bio uračunljiv kada je u Centru za odvikavanje od drogei “Sretenje” kod Loznice ubio štićenika Zarupca (39) iz Valjeva.

Sestra ubijenog Nebojše, Nevena Zarubac veruje da će Peranović (54), nakon što su veštačenja – neuropsihijatrijsko – osumnjičenog i sudsko-medicinsko – povreda žrtve dostavljena Višem sudu u Šapcu, uskoro biti optužen.

- Ni danas mi nije jasno zašto je Peranović toliko mučki i nasmrt pretukao moga brata. Nebojša nije zaslužio takve batine i nadam se da će i tužilaštvo brzo reagovati podići i optužnicu protiv Peranovića – napominje sestra ubijenog i dodaje da je saznala da je u “Sretenju” bilo torture i da su svakodnevno dobijali batine, prenosi "Blic".

Pogledajte još