Divac ideja forum o zapošljavanju mladih

BEOGRAD, 23. novembra 2012. (Beta) - Treći "Divac ideja forum" na kojem će mladi i predstavnici organizacija raspravljati o zapošljavanju i obrazovanju, bezbednosti i aktivizmu omladine u Srbiji, počeo je u petak u Beogradu u organizaciji Fonda Ana i Vlade Divac.

"Divac ideja forum" organizuje se u okviru projekta "Vrednost mladih u Srbiji, čiji je cilj prevazilaženje vršnjačkog nasilja, netolerancije i nepoštovanja drugih.

Projekat "Vrednost mladih u Srbiji" realizuje se kroz medijsku kampanju i kreiranje platformi za akcije i projekte koji će doprineti boljem položaju mladih u Srbiji.

Predsednica Fondacije Ana Divac kazala je, otvarajući forum, da su mladi u Srbiji spremni da preuzmu inicijativu, imaju ideje za projekte, a naglasila je da u realizaciji tih ideja ne smeju dozvoliti da ih ograniče ekonomske, političke ili socijalne poteškoće.

Ana Divac je naglasila da mladi ljudi prilikom obrazovanja i zapošljavanja moraju da znaju kako se na pravi način traži posao, da pokušaju da odgovore potrebama tržišta i da razmišljaju šta mogu da ponude poslodavcu.

Pogledajte još