Bitlsi od jeseni na digitalno obrađenim kompakt diskovima

LONDON, 7. aprila 2009. (Beta) - Kompletan katalog muzike legendarnih "Bitlsa" prvi put se digitalno obrađuje i u tom obliku će u septembru biti objavljen na kompakt diskovima, javile su svetske agencije. Kompanije Epl korps i EMI mjuzik saopštile su da će nove kompakt diskove objaviti 9. septembra, istog dana kada će se u prodaji naći i nova video igra "The Beatles: Rock Band", koja predstavlja prvi upliv liverpulskog benda u svet digitalne muzike.

Novu kolekciju čini 12 albuma Bitlsa u stereo tehnici, sa spiskom numera i omotima koji su se nalazili na originalnim britanskim izdanjima, kao i "Magical Mystery Tour", koji je postao deo kataloga benda kada su kompakt diskovi objavljeni 1987. Pored toga, kolekcije "Past Masters Vol. I" i "Past Masters Vol. II" su spojeni, pa će obožavaoci moći da kupe ukupno 14 albuma.

Albumi će moći da se kupe pojedinačno i u kompletu. Katalog u bliskoj budućnosti neće biti dostupan na internetu, iako se digitalna obrada muzike smatra korakom do toga. Obožavaoci najuspešnijeg pop benda na svetu koji je prodao više od 600 miliona albuma, sa nestrpljenjem očekuju da se njihov katalog nađe na internetu.

Pogledajte još