Afera Hypo: Dodik će završiti kao Sanader

Hrvatski novinar Domagoj Margetić izjavio je u petak u Banjaluci da će predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik zbog, kako je naveo, umešanosti u aferu "Hypo banka", završiti kao bivši hrvatski premijer Ivo Sanader.

Margetić je ponovio svoje ranije tvrdnje da se sprovodi međunarodna istraga o umešanosti Dodika i njegovog sina Igora u aferu u vezi sa "Hypo Alpe Adria" bankom.

On je kazao da kao "novinar istraživač nikada nije lagao", dodajući da to potvrđuje činjenica da je, kako je naglasio, upravo on otvorio istragu o umešanosti Sanadera u aferu "Hypo banka" zbog koje je bivši hrvatski premijer pre nekoliko dana osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

"Zato poručujem Miloradu Dodiku da će završiti kao Ivo Sanader", istakao je Margetić na konferenciji za novinare.

On je press konferenciju održao na ulici ispred sedišta "Hypo banke" u Banjaluci, nakon što mu, kako je kazao, niko nije želeo ustupiti prostor za održavanje konferencije za novinare.

Margetić je dalje naveo da mu je Dodik u proteklih nekoliko dana slao potpredsednika RS Emila Vlajkija, šefa osiguranja Miloša Čubrilovića, kao i kontroverznog analitičara Dževada Galijaševića, "da mu nude pare i da mu prete kako bi prestao pisati o ovom slučaju".

"Sve sam ih odbio i prijavio ih Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (Sipa) Bosne i Hercegovine, zbog pretnji i nuđenja mita", istakao je on.

BANJALUKA, 23. novembra 2012. (Beta)

Pogledajte još