Deniću 13 godina za napad na policiju i pljacku

BEOGRAD, 23. novembra 2012. (Beta) - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio Ivanu Deniću kaznu od 13 godina zatvora na koju je osudjen za pokušaj ubistva policajca i pljačku banke Inteza, dok je njegovom saučesniku Ivanu Kostiću kazna smanjena za dva meseca zatvora, sa pet godina na četiri godine i 10 meseci.

Denić je pred Višim sudom u Beogradu 28. maja osudjen na 13 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva, razbojništva i nedozvoljenog držanja oružja, dok je Kostić osudjen za razbojništvo, oružje i posedovanje marihuane, navodi se na sajtu Apelacionog suda.

Denić i Kostić su 19. novembra 2010. godine u beogradskoj opštini Voždovac uz pretnju oružjem opljačkali filijalu banke Inteza iz koje su odneli 1,78 miliona dinara i oko 25.000 evra. Osudjeni Denić je tokom potere pucao na policiju i ranio školskog policajca Dejana Zastavnikovića.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je tada da su u sprečavanju pokušaja pljačke učestvovali školski policajci koji nisu bili obavezni da to čine jer su imali druge zadatke, i istakao da je Zastavnikovićeva požrtvovanost primer koji podiže ugled policije kod gradjana.

Pogledajte još